3 Mayıs 2010 Pazartesi

KEREVİZ YEMEKLERİ

KIYMALI KEREVİZ DOLMASI
MALZEMELER
4 adet ortaboy kereviz
1 adet soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
300 gram kıyma
2 adet domates( veya1 yemek kaşığı salça
Maydanoz, yarım limon
Tuz, karabiber, pulbiber
YAPILIŞI
K erevizler ayıklanıp yıkanır, ortalarından ikiye bölünüp içleri oyulur , limonlu suda hafif haşlanır . Kıyma tencereye konulur, suyunu çekene kadar pişirilir, sıvıyağ ve yemeklik doğradığımız soğan ilave edilerek birlikte kavrulur 2 adet domates kabukları soyularak ilave edilir suyunu çekinceye kadar pişirilir , ince kıydığımız maydanoz , tuz ,karabiber ve pulbiber eklenir. Haşladığımız kerevizlerin içlerine doldurulur, üzerlerine birer dilim domates dilimi konulup haşladığımız kerevizlerin suyunuda ekleyip kerevizler istenilen kıvama gelinceye kadar pişirilir .

PORTAKAL SULU ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ Z
MALZEMELER
1 kilo kereviz
1 adet soğan
2 adet havuç
1 su bardağı bezelye
2 adet portakal suyu
tuz, şeker
2 kaşık sıvıyağ, 1 kaşık zeytinyağ
YAPILIŞI
Kerevizler ayıklanır yıkanır, istenilen büyüklükte kesilir , üzerlerine limon sıkılır. Soğan yemeklik doğranır, havuçlar küp küp doğranır, soğan ve havuçlar birlikte sıvıyağda kavrulur. üzerine kerevizler konulup biraz kavrulur az su ilave edilerek biraz pişirilir, haşlanmış bezelyeler ilave edilir , sıktığımız portakal suyu, şeker, zeytinyağ ve tuz eklenip kerevizler yumuşuyuncaya kadar pişilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder