3 Mayıs 2010 Pazartesi

HÜNKAR BEĞENDİ


MALZEMELER
1 kilo patlıcan
2 kaşık un
2 kaşık tereyağ
Süt
Kaşar peyniri
ÜST MALZEMELER
750 gram kuzu veya dana kuşbaşı et
2 adet orta boy kuru soğan
2 adet domates
2 adet yeşil biber
2 adet küçük kırmızı acı biber
Tuz, karabiber
1 kaşık tereyağ
YAPILIŞI
Patlıcanlar közlenip soyulur, limonlu suda bekletilir.( kararmaması için )
Un teryağında kavrulur, patlıcanlar iyice ezilip kavrulan una katılır, içine yavaş yavaş sütü eklenir, kaşarpeyniri , karabiber ve tuz eklenip ateşten alınır.
Etler teflon tencereye konulur, suyunu çekince tereyağ eklenip biraz kavrulur, soğanlar yemeklik doğranır etlerle birlikte iyice kavrulur, küçük doğradığımız biberler, domateslerde eklenip domatesler suyunu çekene kadar pişirilir, etler pişmemişse çok az sıcak su eklenir suyunu çekince ateşten alınır .
Patlıcanlar servis yapacağımız geniş bir tabağa alınır üzerine hazırladığımız etler konulup sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder