1 Mayıs 2010 Cumartesi

RAMAZANDA YAPTIĞIM FAKAT YAYIMLAYAMADIĞIM TATLILAR



İRMİKSİZ REVANİ
MALZEMELER
8 adet yumurta
400 gram un
1 fincan su
1 kabartma tozu
1 su bardağı şeker
ŞERBETİ
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
1/4 limonun suyu
YAPILIŞI
Yumurta, şeker mikserle 10-15 dakika çırpılır,1 fincan soğuksu ilave edilir iyice çırpılır un kabartma tozu ile birlikte elenir,yumurtalı karışıma yavaş yavaş kaşıkla karıştırılarak eklenir , yağlanmış tepsiye dökülür 180 dereceli fırında pişirilir , soğuyunca dilimlenir , şerbet kaynatılır içine 1/4 limonun suyu sıkılır sıcakken soğuyan tatlının üzerine dökülüp üzerine bir tepsi kapatılır şerbeti çekince servis yapılır .
NOT : ANNEMİN YAPTIĞI BİR REVANİ TATLISI MİKSERLER YOKKEN ÇIRPICIYLA 1 SAAT ÇIRPARAK YAPARDI TADINA DOYAMAZDIK ANNE'CİĞİMİN ELLERİNE SAĞLIK

HAZIR YUFKADAN BÜZME TATLISI (2 TEPSİ OLUYOR) bu markadan çok memnunum tavsiye ederim A 1001 MAĞAZALARINDA BULABİLİRSİNİZ
1 paket hazır yufka
300 gram tereyağ
Yeterince fındık veya ceviz
ŞERBETİ
3 su bardağı su
5 su bardağı şeker
1/4 limonsuyu
YAPILIŞI
Şerbet 10 dakika kaynatılır, limon suyu sıkılır, bir taşım daha kaynar 2-3 dakika bekletilir soğuk tatlıya dökülür.
Yufkanın kenarına ceviz veya fındık konulup oklava ile birlikte sarılır,büzdürülüp oklava yavaşça çıkartılır, tepsi yağlanmadan tepsiye dizilir. Yufkalar sarılırken diğer yufkalar çabuk kuruyor o yüzden temiz ıslak bir tülbentle diğer yufkaların üzerlerini örtmek gerekiyor
Üzerindeki malzemelere göre yağ eritilir,(300 gram tereyağ) tatlılın üzerine eriyen yağ dökülüp ısıtılmış fırında kızarana kadar pişer, tatlı soğuk şerbet sıcak olacak

KURU İNCİR DOLMASI
1 kilo kuru incir
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 su bardağı süt
İncirler soğuk su ile ıslatılıp 1 saat kadar bekler
Ceviz ve şeker karıştırılır, incirlerin sapları kopartılır , ceviz ve şeker karışımı içlerine doldurulur, üzerlerine 2 su bardağı su konulup kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir .Piştikten sonra soğuk süt eklenip biraz daha pişirilir, soğuyunca sevis yapılır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder