29 Nisan 2010 Perşembe

YGS ve LYS Nedir?

2010 yılından sonra uygulanacak yükseköğretim programlarına öğrenci seçme ve yerleştirme sistemi iki aşamalı olacak.

2010 yılından sonra uygulanacak yükseköğretim programlarına öğrenci seçme ve yerleştirme sistemi iki aşamalı olacak. YGS ve LYS 2010 yılından sonra uygulanacak olan yükseköğretim programlarına öğrenci seçme ve yerleştirme sistemi çerçevesinde uygulanacak sınavların kısaltılmış adlarıdır.
Yeni sistemde birinci aşama sınavına "YGS" (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) adı verilirken ikinci aşamaya da "LYS" (Lisans Yerleştirme Sınavı" adı verildi. YGS"de belirlenen barajı geçen adaylar LYS"ye girmeye hak kazanacak. Bu baraj yayınlanacak olan başvuru kılavuzunda açıklanacak. Bununla birlikte adaylar YGS puanlarına göre önlisans (2 yıllık meslek yüksekokulları) programlarına yerleştirilecek.
YGS"de eski ÖSS sistemindeki sınavın birinci bölümünde (eski sistemde 30"ar soruluk ilk 4 test-Matematik,Türkçe, Fen, Sosyal) yer alan testlerin kapsadığı müfredatlardan soru sorulacak.
LYS"de ise ders düzeyinde 5 ayrı oturumda 5 LYS sınavı yapılacak. LYS"de de eski ÖSSs istemindeki sınavın ikinci bölümünde (eski sistemde 30"ar soruluk ikinci 4 test-Matematik2,Edebiyat-Sosyal, Fen2, Sosyal2) yer alan testlerin kapsadığı müfredatlardan soru sorulacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder