Sevgili kardeşim Özgül ün tarifleri ve defneyle birlikte-Funda da görüp çok beğendiğim un helvasını deneyip çok beğendim ve sizlerle paylaşmak istedim iki kardeşiminde ellerine sağlık bu nefis helvanın tarifi için ikisinede çok teşekkürler .Diğer harika tariflerinide görmek için mutlaka sitelerini ziyaret etmelisiniz .
not : ben yarım ölçü yaptım 7-8 kişiye yetiyor
MALZEMELER
9 su bardağı un
125 gram margarin
125 gram tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
ŞERBETİ
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yarım limon suyu
ÜZERİ İÇİN
Antep fıstığı
Vs
YAPILIŞI
En başta şerbeti hazırlayıp iyice soğutalım ( kıvamı koyu olacak )
Tereyağı ve margarini büyük bir tencerede eritlelim .
4 su bardağı unu ekleyip 3-5 dakika kavuralım .
Sulandığı zaman diğer 5 bardak unu ekleyelim , srekli karıştıralım
Rengi dönene kadar kavuralım . (yanmaması için sürekli karıştırmak gerekiyor .)
Ocağın altını kapattıktan sonra kaşıkla ezerek soğutalım
Hem helva hem şerbet soğuk olacak. Şerbeti helvaya dökelim ve elimizle isterseniz kaşıkla karıştıralım .
Dikdörtken borcama dökelim ve elimizle bastıralım buz dolabında bekletip daha sonra kare veya baklava dilimi şeklinde keselim .
TARİFİ ÖZGÜL ARKADAŞIMIN YAZDIĞI GİBİ DEĞİŞTİRMEDN AYNEN YAZDIM .ÖZGÜL ARKADAŞIMIN ÖNERİSİ BİR DAHAKİ SEFER 1 SU BARDAĞI BADEM VEYA FINDIK TOZU İLAVE ETMEK BENCEDE ÇOK DAHA GÜZEL OLACAKTIR SİZLERDE BİLGİ AÇISINDAN ARKADAŞIMIN ÖNERİSİNİ YAZDIM . AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder