MALZEMELER
1 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
YAPILIŞI
Yumurta , yoğurt, un, tuz, karbonat ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur 10 dakika dinlendirilir. Resimdeki gibi açılarak kare kare kesilir ve bol yağda kızartılıp bir peçete üzerine alınır.
DA YAYIMLADIĞIM BİR TARİF BU GÜN HAMUR İŞİ YAPMAK İSTEYENLER İÇİN ÇOCUKLUĞUMUZDA ANNEMİN TARİFİ BİZİM ÇOK SEVDİĞİMİZ BU KOLAY VE ÇOK LEZZETLİ HAMUR KIZARTMASINI TEKRAR VERMEK İSTEDİM . AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder