25 Nisan 2010 Pazar

HAMUR KIZARTMASI

MALZEMELER

1 yumurta

1 su bardağı yoğurt

1 çay kaşığı karbonat

1 çay kaşığı tuz

Aldığı kadar un

YAPILIŞI

Yumurta , yoğurt, un, tuz, karbonat ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur 10 dakika dinlendirilir. Resimdeki gibi açılarak kare kare kesilir ve bol yağda kızartılıp bir peçete üzerine alınır.

NOT: DİĞER BLOĞUM

DOGADAN

DA YAYIMLADIĞIM BİR TARİF BU GÜN HAMUR İŞİ YAPMAK İSTEYENLER İÇİN ÇOCUKLUĞUMUZDA ANNEMİN TARİFİ BİZİM ÇOK SEVDİĞİMİZ BU KOLAY VE ÇOK LEZZETLİ HAMUR KIZARTMASINI TEKRAR VERMEK İSTEDİM . AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder