MALZEMELER
1/2 Kg Mantar
2 Adet Çarliston Biber
2 Adet Küçük Boy Domates
1 Diş Sarmısak
1/2 Tatlı Kaşığı Salça
3-4 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Adet Orta Boy Soğan
Tuz, KarabiberHAZIRLANIŞI
Mantarları kağıt peçete ile silelim.Tavaya sıvı yağı aktarıp,piyazlık doğranmış soğanı ve küçük küçük kesilmiş bir diş sarmısağı hafifçe sararana dek kavuralım.Mantarları ikiye veya dörde keselim.Mantarları bıraktıkları suyu çekene dek kavuralım.
Çarliston biberlerin çekirdek yataklarını çıkarıp,küçük doğrayalım.Tavaya aktaralım.Domatesi küp şeklinde doğrayıp,ilave edelim.Bikaç kez çevirip,tuzunu ve karabiberini ayarlayalım.
Ateşten alıp güveç kaplarına dolduralım.Orta ısılı fırına sürelim.15 dk pişirerek servis yapalım.
Coğrafya ders anlatımı, cografya ödevi, cografya konuları, dağlar, ovalar, göller, akarsular, iklim, türkiyenin bölgeleri, dünyamız, cografya sınavları, cografya dersi, cografya yazılı soruları
14 Şubat 2008 Perşembe
Güveçte Mantar (2 Kişilik)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder