16 Şubat 2008 Cumartesi

Çiğ Börek

Malzemeler:
2 su bardağı Un
1 adet Yumurta
½ su bardağı Su
Tuz
içi için:
250 gram Kıyma
1 adet Soğan
1 adet Domates
½ demet

Yapılışı: Un, yumurta, tuz karıştırılır.Su eklenir ve yavaş yavaş yoğrulur. Yoğrulan hamur 15-20 dakika dinlendirilir. Dinlendirilen hamur büyük bezeler halinde açılır. Bezeden orta büyüklükte yuvarlaklar kesilir (beze, orta büyüklükte bir tabağın ağzı bastırılarak parçalara ayrılabilir).
İç Malzemesinin Hazırlanış:
Önce soğan doğranır. Bir tencerenin bir köşesine koyulur (tencere yağsız olmalı), ardından domates doğranarak tencerenin başka bir köşesine koyulur. Maydanozlar doğranır ve aynı şekilde boş kalan başka bir köşeye yerleştirilir. Diğer bir köşeye de kıyma koyulur. Çok az da su eklenerek, kısık ateşte, hiç karıştırılmadan bir taşım kaynatılır. Çok pişirilmez. İç malzeme hazırlanan yuvarlak bezelerin içlerine yerleştirilir. Hamur, D şeklinde katlanır ve kızgın yağda kızartılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder