16 Şubat 2008 Cumartesi

Patlıcanlı Makarna

Malzemeler:
1 paket spagetti
2 adet patlıcan
3-4 adet domates
2 diş sarmısak
Tuz, karabiber,pulbiber
100 gr. kaşar peyniri
2-3 yemek kaşığı fındık veya ceviz
1 su bardağı sıvı yağ

Yapılışı:Patlıcanları alacalı soyun. Küp şeklinde doğrayın. Biraz tuzlu suda bekletin. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Kıyılmış sarmısak, domates, şeker, tuz ve karabiberi karıştırın. Tencerede 3 yemek kaşığı sıvıyağı kızdırıp domatesli harcı katıp suyunu çekene kadar pişirin. Patlıcanların suyunu sıkın. Sıvıyağda pembeleşene kadar kızartın. Domates sosuna ekleyin. Rendelenmiş peynirin yarısını ilave ettikten sonra 1 dakika daha pişirin. Bir tencereye 8 su bardağı su ve 1 çorba kaşığı tuz koyup kaynatın. Makarnayı kaynayan suya katıp 10 dakika pişirip süzün. Servis tabağına alın. Hazırladığınız sosu üzerine dökün. İri dövülmüş fındık ve kalan rendelenmiş peyniri serpip servis yapın.Patlıcanı sevenler için harika bir makarna…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder