MALZEMELER:
-3 yumurta
-1 su bardağı şeker
-1 su bardağı un
-2 elma (soyulup küçük doğranmış)
-1 çorba kaşığı kakao
-Yarım su bardağı ceviz içi (doğranmış)
-1 çay kaşığı kabartma tozu
YAPILIŞI:
1- Yumurtalarla şeker iyice çarpılıp koyulaştırılır.
2- Kabartma tozu, kakao, un karıştırarak elenir. Küçük doğranmış elma
ve ceviz içi konup karıştırılır.
3- Yağlanmış kalıba boşaltılıp orta hararetli fırında pişirilir.
4- Soğuyunca kalıptan çıkarılıp yarım kahve fincanı şekerli likörlü su gezdirilir.
5- Hazırlanan krema, Pastanın üzerine kaşık kaşık dökülüp yayılır.
KREMA MALZEMESİ
-1 yumurta
-2 kahve fincanı şeker
-1 çorba kaşığı nişasta
-1 çorba kaşığı kakao
-2 su bardağı süt
-Vanilya
KREMANIN YAPILIŞI:
1- Yumurta, şeker, nişasta kakao biraz süt ilavesi ile karıştırılır. Sütün tamamı konup karıştırarak pişirilir.
2- Ara sıra karıştırarak soğutulur. Vanilya katılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder